Avg 16, 2017

Posted by in Storitve | 0 Comments

Za odkup zlata cena niha glede na karat, ki ga ima

Za odkup zlata cena niha glede na karat, ki ga ima

Tudi vi razmišljate o prodaji svojega zlata, srebra ali dragih kamnov, pa ne veste čisto kam bi se obrnili, ker je to za vas prvič? No v tem krajšem članku, si bomo pogledali, kako se za odkup zlata cena spreminja glede na karat. Pogledali pa bomo, kako se za odkup zlata cena za gram razlikuje od najcenejšega do najdražjega karata.

Verjetno že veste, da ima zlato več karatnih znamenj, kar privede do tega, da se za odkup zlata cena spreminja ne samo glede na to, kakšna je vrednost zlata na trenutnem trgu (katera se tudi dnevno spreminja), ampak tudi od tega, koliko kvalitetno je zlato, ki ga želimo prodati.

Kako torej za odkup zlata cena niha in kakšna karatna znamenja poznamo?

Nikakor se nima smisla pretvarjati, da je vse zlato vredno isto. Tako kot valute, ima tudi vsako zlato svojo vrednost. Poglejmo pa si, kako za odkup zlata cena postane drugačna glede na karat.
Torej poznamo osem (8kt), štirinajst (14kt), osemnajst (18kt), dvajset (20kt), enaindvajset (21kt), dvaindvajset (22kt) in štiriindvajset (24kt) karatna znamenja. Le-ta diktirajo kvaliteto oziroma čistost zlata in po tem takem tudi določajo, kakšna je cena – višja ali nižja. Tako kot vedno, višja kot je številka, več je vredna. Tako je tudi pri zlatu. Višja kot je številka oziroma znamenje karata, višja bo tudi čistost in posredno tudi vrednost zlata. Če pa nas zanima kolikšna je za odkup zlata cena za gram danes drugačna od tiste včeraj, pa si lahko pogledamo borzno ceno oziroma graf, kateri nam prikazuje, kolikšna je bila cena zlata v preteklosti in kolikšna je danes. Strokovnjaki tudi predlagajo, da se vsak, ki želi prodati svoje zlato, poznanima o tem, kakšna je bila cena v preteklosti, kako raste ali pada graf in dnevno spremlja nihanje same cene zlata. Za odkup zlata cena lahko kaj hitro naše lase posivi, saj se cena tako hitro spreminja, kot valute, zato je pametno, če sumite, da je trenutni trg ugoden za prodajo, da to storite čim prej.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja