Avg 29, 2017

Posted by in Nekategorizirano | 0 Comments

Veste, kaj kuskus vse vsebuje?

Veste, kaj kuskus vse vsebuje?

Kuskus je danes tudi pri nas vedno bolj poznano živilo, saj je za uporabo res enostavno, hkrati pa se ga lahko uporablja na več načinov in tudi za različne namene. Lahko ga uživamo kot vročo jed, vsekakor pa je kuskus zelo dober tudi kot hladno živili ali pa tudi v različnih solatah. Poleg tega, da ga ima vedno več gospodinjstev v svojih omarah, pa sploh veste, kaj kuskus vse vsebuje in kako zelo zdrav je? Poleg tega, da nas zelo nasiti, nima praktično nič kalorij, torej ne redi in je za prebavo zelo lahek in jo tudi pospešuje.

 

Pa si poglejmo, kaj kuskus vse vsebuje

Kuskus vsebuje veliko vitaminov, še najbolje je zastopan vitamin B, ki je za organizem izredno pomemben, še posebej se pomanjkanje tega vitamina pokaže pri večjem številu infekcij, manjšem številu rdečih krvnih celic, skrbi pa tudi za pravilno delovanje srca, možganov, imunskega sistema, kože, živčnega sistema in še mnogo. Nikakor ne smemo pozabiti tudi na to, da kuskus vsebuje ogromno mineralov, ki so prav tako nujno potrebni za normalno delovanje človeškega organizma. Mineral, ki ga kuskus največ vsebuje, pa je selen, ki ga kuskus z eno porcijo zadosti kar 2/3, ki so sicer potrebne v enem dnevu. Selen je mineral, ki ga žensko telo potrebuje za zaščito reproduktivnih organov, ščiti tudi ščitnico, ki mnogim dela izjemno velike težave, prav tako pa ščiti telo tudi pred prostimi radikali, ki so izjemno škodljivi in povzročajo številne bolezni.

Drugi najbolj zastopani radikal, ki ga kuskus vsebuje, pa je mangan, ki pa ima izjemno veliko pozitivnih lastnosti za telo. Kot najbolj pomembna lastnost, ki jo ima mangan na organizem, pa je, da uravnava raven sladkorja v krvi, s katerim ima težave žal vedno več ljudi in ki povzroča številne težave. Potem mangan pomaga piri ohranjanju kosti, možganskih funkcij, uravnava hormone in tudi za živce vpliva zelo pozitivno.

 

Prav tako pa je kuskus tudi priporočljiv za vegetarijance, katerim ves čas primanjkujejo beljakovine, najde pa se zagotovo še kakšna prednost, ki jo ima kuskus, najdete pa jo lahko na strani: https://www.malinca.si/polnozrnat-kuskus-iz-ekoloske-pridelave-250g.html

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja