Avg 15, 2017

Posted by in Šport in prosti čas | 0 Comments

Vadba za borilne veščine se lahko začne že kmalu po rojstvu

Vadba za borilne veščine se lahko začne že kmalu po rojstvu

Dejstvo je, da so otroci veliko bolj dojemljivi za učenje kot starejše osebe. Prav to velja tudi za borilne veščine, zato je zelo priporočljivo, da se za borilne veščine vadba začne v čim bolj zgodnjih letih. Najbolje je, da se za borilne veščine vadba začne čim bolj zgodaj po rojstvu. Otroci se začnejo borilne veščine učiti skozi igro, začne pa se z učenjem ravnotežja in stabilnosti pri stanju na nogah ali rokah ter na osredotočanje na določeno stvar in hkrati zavedanje okolice okoli sebe, tudi za hrbtom. V kolikor se otrok nauči tega dela borilne veščine, mu bo v življenju potekalo vse veliko lažje, saj je orientacija in koordinacija tako v prostoru kot v naravi ena zelo pozitivnih lastnosti.

 

Za borilne veščine vadba je skoraj enako dobrodošla kot znati hoditi

Četudi se določene borilne veščine nikoli ne uporabi v tekmovalne namene oz. borilne namene v katerem koli ringu, je zelo dobro, če jo obvladamo, predvsem če obvladamo njeno bistvo, in sicer obvladovanje koordinacije svojega telesa, zaznavanju prostora okoli sebe ter uporabljanju vseh svojih čustev v vsakem momentu in hkrati. Na tak način bomo v življenju pripravljeni na vse nepredvidljive dogodke ter se bomo znali obvarovati marsikatere nevarnosti. Tu niso mišljene zgolj nevarnosti pri napadih drugih oseb, ampak tudi nevarnosti, ki na nas prežijo pri sprehodu skozi naravo ali kjer koli drugje.

Torej, borilne veščine niso le to, kar si nepoznavalci mislijo, da je to način boja, borbe z golimi rokami ali pa s hladnim orožjem, ampak je to tudi način življenja, način soočanja z vsakodnevnimi težavami in premagovanje različnih ovir na življenjski poti, naj si bodo te v mentalni obliki ali pa naj bodo to fizične ovire. Zato nikakor ne bo neumno, v kolikor boste svojega otroka dali na trening neke borilne veščine, da se mu bodo bolje razvile orientacijske in koordinacijske sposobnosti.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja