Avg 23, 2017

Posted by in Zdravje in lepota | 0 Comments

Stevia kot sladkor je primerna za vse ljudi

Stevia kot sladkor je primerna za vse ljudi

Ljudje z različnimi boleznimi in obolenji srca in ožilja, ljudje, ki imajo težave z delovanjem ščitnice, ki se odražajo kot povečana telesna teža, ljudje ki imajo težave z ravnijo glukoze v krvi ipd., katerim so skupne težave v tem, da morajo izredno paziti pri prehrani in predvsem pri sladkorju, ki je skriti ubijalec človeštva, so prav gotovo danes zelo veseli dejstva, da obstaja stevia sladkor, katerega so strokovnjaki že uspeli toliko raziskati, da je tudi njim stevia dovoljena in si lahko posladkajo življenje tako, kot so si ga prej. Na ta način se jim namreč kljub boleznim življenje vsaj v tej smeri ne poslabša kakovost življenja, če se jim že tako ali tako življenje precej obrne na glavo.

 

Stevia se v telesu ne razgradi, zato jo lahko uživajo prav vsi ljudje, ne glede na zdravstvene težave

Različne zdravstvene težave so skoraj da redni spremljevalec modernega človeka. Najbolj pogoste so kot povišan krvni tlak, prekomerna telesna teža in pa povišan krvni sladkor. Vse to pa so hkrati bolezni, ki so smrtno nevarne in so tudi posledica skritega ubijalca, to je sladkor. Po nekaterih predvidevanjih za prihodnost, se bo stopnja umrljivosti ravno zaradi sladkorja v prihodnosti izredno povečala, saj je sladkor dodan skoraj da v vsakem že v naprej pripravljenem živilu in tudi tam, kjer ga nikakor ne bi pričakovali se nahaja.

Zato je najbolje, da se takšnim jedem izogibamo in predvsem, da postane stevia sladkor v našem gospodinjstvu. Okus je izredno sladek, tako da se je porabi zelo malo, hkrati pa kljub temu, da ima stevia glikemični indeks nič, telo stevie na more prebaviti, torej jo samo izloči, kar pomeni, da sploh ni nobene možnosti, da bi se lahko stevia kje skrivoma nalagala in povzročala kakršne koli težave. Seveda pa je treba izbrati pravo stevio, torej takšno brez kakršnih koli dodatkov, sicer te lastnosti ne držijo več.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja