Dec 6, 2017

Posted by in Storitve | 0 Comments

Prevajanje reklam je še posebej težko

Veste kdo so praviloma prevajalci? Praviloma so to ljudje, ki imajo končano filozofsko fakulteto smer prevajalstvo ali pa ljudje, ki so študirali jezik bodisi pri nas v Sloveniji, še bolje pa kar v tisti državi, katerega jezik študirajo. Na ta način namreč prav živijo z jezikom, rastejo z njim, so deležni vseh sprememb in še mnogo je prednosti. Seveda se najdejo tudi ljudje, ki le menijo, da prevajanje obvladajo in tudi jezik v takšni meri, da so dovolj dobri. Večina je res takšnih, ki samo mislijo, da so dobri, nekaj pa je tudi izjemnih in najboljših prevajalcev iz teh krogov. Kako potem takem najti prevajalca za prevajanje reklam, če pa vemo, da imajo takšna besedila prav posebno noto, treba je obdržati pomen, ki ga reklama ima, pa vendar ta pomen prenesti v lokalno okolje.

Za prevajanje reklam so še najboljši tisti prevajalci, ki so strokovnjaki na področju trženja, hkrati pa izjemni prevajalci

prevajanje reklam

Diši to kot recept za misijo nemogoče? Skoraj da je res, ampak kot prej omenjeno, za prevajanje takšnih besedil so najbolj primerni ravno tisti prevajalci, ki jih je izjemno malo, morajo imeti torej izjemno strokovno znanje na tem področju in seveda pravi občutek za prevajanje. Prevajanje takšnih besedil od prevajalca potrebuje mnogo več, občutek za marketing in poznavanje tamkajšnjega trga, kakšna besedila so najbolj učinkovita.

Vsekakor pa je tako, ravno takšno prevajanje je najtežje, najmanj hvaležno, saj prevajalec potrebuje ogromno časa za prevod le nekaj besed, ki bi se sicer lahko obračunale po tarifi le nekaj besed, zato je jasno, da se za takšno prevajanje tarife določajo povsem individualno. Sicer je za naročnike to precej nepraktično, saj ne morejo v naprej predvideti točnega stroška, vendar pa je treba razumeti tudi prevajalce, ki pa prav tako ne morejo predvideti v naprej ur, ki jih bodo porabili za prevajanje, pa čeprav je treba prevesti le nekaj stavkov.

Comments are closed.