Sep 26, 2017

Posted by in Zdravje in lepota | 0 Comments

Omega 3 je najlažje uživati v kapsulah

Omega 3 je najlažje uživati v kapsulah

Imate v družini kar nekako dedne težave s srčnimi obolenji, pa ste sami prišli do tega, da je dobro, da čim prej začnete uživati omega 3 ali pa vam je to celo svetoval zdravnik? Vsekakor res pravi korak, saj omega 3 poskrbi za zdravo srce in ožilje, vendar pa kljub temu, da se zdi, da bo to povsem enostavno, večina prav na hitro naleti na težave. Četudi se odločite, da boste omega 3 uživali v kapsulah, pa se tudi tukaj lahko pojavijo napačne nakupne odločitve. Čisto vsak proizvajalec ima različno čistost, zato pred nakupom najdite tistega, kjer je čistost najvišja.

Če se odločite, da boste omega 3 uživali s hrano, imate veliko težav, saj niti ne morete točno vedeti, koliko omega 3 boste dejansko zaužili

 

Ljudje smo si različni in glede na to, koliko že tako ali tako zapravimo vsak mesec v lekarni, ni nič čudnega, da si želimo strošek malo zmanjšati oz. ne povečati že tako velikega števila zdravil. Zato ni nič čudnega, da se na samem začetku ljudje po navadi odločijo, da bodo omega 3 uživali s hrano, pač treba je malo spremeniti jedilnik in to je to ter dodati ribe. Pa se zavedate, da je treba pojesti kar malo večjo količino rib, da dobite dovolj veliko količino omega 3? Hkrati veste, da ribe sploh niso več tako zdrave kot so bile včasih? V morju je res veliko odpadkov, ki jih ljudje odlagamo, potem v vodi tudi pluje ogromno ladij in nič čudnega ni, da je morje umazano, ribe pa se s tem prehranjujejo. Dobro, si mislite, saj niso samo ribe tiste, ki vsebujejo zadostne količine omega 3, temveč je tu tudi zelenjava in oreščki. Res je, vendar pa je tu treba upoštevati, da je treba uživati surovo zeleno zelenjavo, skuhana že izgubi omega 3, pa tudi količine niso zelo majhne, torej tista majhna porcija solate ob kosilo prav gotovo ni dovolj.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja