Sep 25, 2017

Posted by in Šport in prosti čas | 0 Comments

Kako trampolini z glasbo poskrbijo za zdravo telo in zabavo?

trampolinKot nam je vsem že znano, so trampolini izjemno dobri za zabavo, kar pa je morda manj znano, pa je to, da so izredno priporočljivi tudi za telesno vadbo. Saj se menda še spomnite, da so tudi v šolah bili prisotni trampolini, po katerih smo skakali in se učili delati raznorazne salte? Na žalost pa se dan danes večina odraslih ne poslužuje več toliko skakanja, saj velja pravilo, da starejši kot smo, bolj moramo biti resni in predvsem se moramo izogibati zabavi in zabavni rekreaciji. To seveda ni res in če že je morda tako mišljenje kakšnih ljudi, to zagotovo ne pomeni, da so trampolini danes uporabljeni zgolj samo s strani otrok.

Vadbe s trampolini, ki so zabavne in katere je mogoče izvajati kar v dnevni sobi?

Kakor so trampolini sami po sebi zabavni, so tako kot smo to že prej omenili, izredno koristni, ko govorimo o telesni vadbi in razgibavanju. Se še spomnite občutka, ki ga trampolini proizvedejo, ko skočimo nanj, se z vso silo odrinemo od njega in lebdimo v zraku? Zagotovo se ga, saj je namreč nekaj posebnega in definitivno vzbudi čudovite senzacije. Poglejmo pa si še, kako zgleda sama vadba na trampolinu.

Jasno je, da bomo po njem skakali, ampak ali ste vedeli, da lahko za vajo z trampolinom uporabljamo tudi glasbo? S pomočjo ritmične glasbe lahko namreč izumljamo in delamo svoje korake. Primer takih korakov so lahko skoki iz ene strani trampolina na drugega ali pa skakanje v rotaciji ali pa celo po eni nogi. Poleg tega pa lahko zraven delamo še z rokami, če smo v dobri formi. Če se take vadbe s trampolini zdijo kot mačji kašelj, vas vsekakor pozivamo na to, da se preizkusite tudi sami. Odkrili boste, da so vse prej kot to. Kar je pa najboljše pa je to, da je sama vadba izjemno zabavna, saj jo lahko izvajamo po svoji glasbi.

Več o samih izdelkih pa si preberite tukaj: http://www.fitnesshop.si/trampolini

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja