Nov 27, 2017

Posted by in Storitve | 0 Comments

Kako se potni nalogi pravilno naredijo?

potni nalogiTakšna in temu podobna vprašanja so številna, ravno zato pa tudi obstajajo prav posebej v ta namen organizirani celodnevni seminarji, na katerih je govora ravno o tem. Dejansko je pravil ogromno, še bistveno več pa je ravno vprašanj na to temo, saj je zakonodaja sicer predpisana, če se ravna strogo po njej, izgleda, da so potni nalogi povsem enostavni za izdelavo, vendar pa kljub temu ne more urediti v naprej čisto vsakega vprašanja, ki se pojavi, ko se izpolnjujejo potni nalogi. Situacij je namreč res ogromno in zato je tudi jasno, da je toliko vprašanj. Najbolj pomembno pa še vedno ostaja vprašanje, kako je z dokazili. Zakonodaja namreč predvideva, da se v vsakem primeru razen v izjemah dobi neko potrdilo o poti, da so potni nalogi veljavni, kar pa v čisto vsakem primeru ni možno. V kolikor se samo predstavlja ponudba in se tako konča sestanek, dokazil jasno ni.

V vsakem primeru je priporočljivo, da pridobite vsaj neko dokazilo, da so potni nalogi bolj veljavni

Res se sliši nemogoče v primeru, da niste trgovski potnik, ki ima tako ali tako res ogromno poti in ki ima za to čisto vsa dokazila, ampak verjemite, da se dobiti dokazila, ki jih morajo imeti potni nalogi. Če se dogovarjate po elektronski pošti za datum in uro sestanka, tudi če se po telefonu, je tako ali tako vedno priporočljivo vse skupaj potrditi po elektronski pošti.

V kolikor si to natisnete, oseba, s katero ste se pogovarjali pa to podpiše, je to že dokazilo o opravljeni poti. To torej pomeni, da bi se dalo dobiti dokazila za čisto vsak sestanek, seveda pa je potrebna tudi večja disciplina. Na koncu morajo biti seveda tudi potni nalogi pravilno poročani, izpolnjeni in priložena morajo biti tudi vsa potrebna dokazila, s čimer si zagotovite, da ne pride do kakšnih neljubih presenečenj v primeru obiska inšpektorja, ki se loti pregledovanja potnih nalogov.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja