Sep 4, 2017

Posted by in Zdravje in lepota | 0 Comments

Dodatno zavarovanje za tujino krije tudi športne poškodbe

Dodatno zavarovanje za tujino krije tudi športne poškodbe

Pri zavarovalnicah smo nekako že čisto vsi navajeni, da je vedno problem v malenkostih. Pa naj si bo to zdravstveno zavarovanje ali pa zavarovanje nepremičnin ali pa premičnin. Kaj pa ko greste na potovanje in si želite urediti dodatno zavarovanje za tujino, da slučajno ne boste imeli ogromnih stroškov zaradi tega in onega? Zavedajte se v prvi vrsti pri sklenitvi, da je najdražje tisto dodatno zavarovanje za tujino, ki ga nimate. Kaj je torej nauk? Vzemite tisto dodatno zavarovanje za tujino, ki je najvišje, ki ima najvišje kritje, ki zavaruje čisto vse dogodke, saj privarčevali kaj veliko ne boste, če ne boste imeli polnega kritja. Če se boste ukvarjali s športom, obvezno to izpolnite. Večina zavarovalnic vam ne bo zaračunala nobenih stroškov.

 

Če ne boste označili opcije, da se boste ukvarjali s športom, pa se vam bo nezgoda zgodila ravno pri športu, imate lahko težave, pa čeprav imate najboljše dodatno zavarovanje za tujino

Prikrivanje zavarovalnici nikoli ni zdravo, tega se morate najbolj zavedati, saj vam bo večina zavarovalnic zavrnila kritje škode, ki je nastala ravno zaradi prikrivanega. Športna udejstvovanja pa so praktično pri vseh zavarovalnicah posebej tretirana in vsaka zavarovalnica želi vedeti, kako rizičen turist ste. Če pogledamo na primeru enega od najbolj znanih ponudnikov pri nas za dodatno zavarovanje za tujino, sploh ni razlike v ceni, če se ukvarjate s športom ali ni, zato se vam to res ne splača, prav tako pa je tudi zelo majhna razlika, v kolikor se odločite za najvišje in najboljše dodatno zavarovanje za tujino, ki krije čisto vse in med ceno tistega, ki pa že ima nekaj omejitev v kritju.

V kolikor pa dodatno zavarovanje za tujino potrebujete za več družinskih članov pa vsekakor zelo dober nasvet: ob sklenitvi zavarovanje že določite število oseb, saj bo tako dodatno zavarovanje za tujino na tak način na posamezno osebo bistveno cenejše, kot če bi ga sklenili za vsako posamezno osebo posebej.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja