Jul 29, 2017

Posted by in Otroška trgovina | 0 Comments

Dobri otroški avtosedeži so tisti, ki so malčku kot uliti

Dobri otroški avtosedeži so tisti, ki so malčku kot uliti

Vsak človek je unikat in enako velja tudi za dojenčke in malo večje otroke. Vsak sedi malo drugače in vsak je malo drugačne konstitucije. Zato pravzaprav ni enoznačnega odgovora, kateri otroški avtosedeži so dobri in kateri slabi. Dobri otroški avtosedeži so tisti, ki so malčku kot uliti, ne pa tisti, ki so najbolj uveljavljene blagovne znamke, so najdražji ali pa najcenejši. Otroški avtosedeži se kupujejo za otroke in zato morajo biti tudi njim kot uliti, ne pa tudi, da so vam na pogled lepi in bi jih imeli raje, kot pa tistega, ki je narejen kot za vašega otroka.

Kako vem, kateri otroški avtosedeži so primerni za mojega otroka?

To vprašanje vam verjetno sedaj roji po glavi in nikakor ne najdete pravega odgovora. Še najbolje bi bilo, da takrat ko se kupujejo otroški avtosedeži, da se otroka kar vzame zraven v trgovino, hkrati pa so do trgovine pripeljete z avtomobilom, da lahko tudi pomerite, kako se sedež namesti v vaš avto. Ne pašejo kar vsi otroški avtosedeži enako dobro v vsak avto, saj imajo nekateri avtomobili naslonjala bolj, nekateri pa manj nagnjena. Razlog, da pa v trgovino peljete tudi otroka, pa je v tem, da preverite, kako dobro se otrok počuti v posameznem avtosedežu, kateri otroški avtosedeži so primerni »kandidati« za nakup glede načina sedenja otroka, paziti pa morate vsekakor tudi na višino pasov v avtosedežu.

Še najboljši so tisti otroški avtosedeži, pri katerih se lahko pasovi spreminjajo po višini glede na rast otroka in tako rešite številne težave. Naslednje, na kar morate paziti je tudi teža, za katero je posamezen sedež namenjen, saj se otroški avtosedeži razlikujejo po primerni teži otroka. Na koncu pa poglejte še na to, iz kakšnega materiala so »kandidati« narejeni. Najboljši so tisti materiali, ki otroka dodatno ne grejejo, hkrati pa tudi dihajo, tako da se otrok zaradi sedeža ne poti.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja